35800          м. Острог

вул.  Татарська  122а

Рівненська   область

тел.     (03654)  2-37-54

факс   (03654)  2-37-54

vpu28_ostrog@ukr.net

 

Оновлено 21.04.2019 22:35

Выпадающее меню  



Правила прийому



Правила внутрішнього розпорядку


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кухар. Кондитер


Наші професії (загальна інформація тут)


Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів. Водій автотранспортних засобів (категорія "В", "С").


Кравець. Закрійник


Перукар (перукар-модельєр)


Муляр. Штукатур


Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів. Водій автотранспортних засобів  (категорія «С1»). Тракторист-машиніст с/г виробництва категорія «А1»


 


Документи, необхідні для вступу


Кухар

Про смак не сперечаються. Ми часто користуємося цим виразом, коли мова йде про яку-небудь книжку, кінофільм, одяг. Але своїм народженням він зобов'язаний мистецтву кухаря. Мистецтво приготування їжі - кулінарія, кухарська справа - є однією з найважливіших. Протягом тривалого часу приготування їжі було справою домашніх господинь, кухарок та окремих кухарів-професіоналів.

Загальна характеристика професії

Сьогодні тисячі кухарів працюють в кафе, їдальнях, ресторанах, барах.

Головне завдання кухаря - готувати не тільки смачну, але й здорову їжу. Недарма в народі кажуть: гарний кухар вартий лікаря.

Але, щоб оволодіти усіма тонкощами мистецтва готування їжі, потрібно знати дуже багато. Адже кухар здійснює первинну кулінарну обробку сирих продуктів, готує порційні напівфабрикати, холодні закуски, перші, другі і треті страви, різноманітні соуси, місить тісто і випікає з нього вироби. Кухар визначає якість їжі.


Він повинен знати: режим і тривалість теплової обробки продуктів, основні види сировини, їх кулінарне призначення, ознаки доброякісності продуктів, норми співвідношення та закладання сировини під час приготування страв.


Вимоги професії до працівника

Професія кухаря вимагає від людини фізичної витривалості, додержання правил особистої гігієни, акуратності, спостережливості, уважності.

А ще це така професія, яка вимагає постійного пошуку, творчої фантазії.

Поєднуючи чотири основних смаки(солодкий, кислий, солоний, гіркий), використовуючи широку гаму запахів та ароматів кухар володіє таємницею дії ароматично-смакових компонентів їжі на емоційну сферу нашої психіки. Можливо саме ця творча сторона праці кухаря і привертає таку велику кількість бажаючих її опанувати.


Кондитер

Загальна характеристика професії

У вітрині кондитерського відділу магазину чи кафе нас з вами приваблюють різні види тортів, тістечок, кексів, крекерів, вафель, пряників. Всі вони гарно оздоблені і, звичайно, смачні та поживні. Кожний з цих виробів відрізняється специфічним смаком, зовнішнім виглядом, технологією приготування, строком зберігання. Все це і повинен досконало знати і вміло застосовувати кондитер.

Кондитер працює на кондитерських фабриках, хлібопекарних комбінатах, у ресторанах, кафе.

Він готує різні види тіста(пісочного, бісквітного, заварного, слойоного), кондитерських виробів, кремів, начинок, помадок, цукерок.

Кондитер повинен вміти оздоблювати вироби.

У процесі роботи він використовує різні обладнання та пристрої, здійснює контроль за нормами використання сировини та напівфабрикатів.


Вимоги професії до людини

Для якісного виконання роботи кондитеру необхідно мати художній смак, творчу уяву, добру пам'ять, увагу. Він повинен вміти чітко координувати свої рухи, бути акуратним, відповідальним, витривалим, ретельно дотримуватись правил особистої гігієни.


Медичні протипоказання

Протипоказано людям, які мають захворювання нервової системи, туберкульоз, дальтонізм, порушення психіки.


Професійна підготовка

Професію кондитера можна отримати у професійно-технічних училищах, технікумах, на курсах державної служби зайнятості.


Перспективи зайнятості

Оскільки на кондитерські вироби є попит у населення, то потреба у висококваліфікованих кадрах постійна. Ті, хто мають високий професійний рівень, можуть зайнятись індивідуальною трудовою діяльністю, розпочати власну справу.


Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України Професійно-технічна освіта України Управління освіти і науки рівненської облдержадміністрації Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти Рівненської області

Український центр оцінювання якості освіти  

Острозька міська рада Острозька районна рада Ostrog Media Portal

 

Выпадающее меню


ДПТНЗ "Острозьке вище професійне училище" 2010-2019